En butikk med særpreg
Juleloftet

Så kommer Hr. Storetroll med staven tråkkende inn på Juleloftet. Med stort glis om munnen og høy stemme forteller han at nå er det slutt på de gode og stille tider.- Så dere nisser og engler trodde dere skulle "få fri" helt til i november? He he, det skal vi nok få forandret på.

Nissene piler rundt i alle retninger og vet ikke helt hva de skal tro. Store stygge troll her? Her som vi hadde det så trivelig, stille og rolig?

Hva blir det neste. Kanskje kommer det folk opp hit i sommer også??

(Ja hvem vet?)

Juleloftet

Noen tøffinger fra nissebarna har åpnet en av pappeskene som plutselig forstyrret "nissefreden" oppe på Juleloftet. Og litt forskrekket ser de hva som kommer tittende frem.

Er det troll? Kommer det troll hit opp på Juleloftet???

(Det ser slik ut ja)

Juleloftet

Det er juni og egentlig skulle det være helt stille oppe på Juleloftet. Nissene hadde gode og rolige tider.

Da plutselig kommer det store og små pappesker. Noe romsterer inni nesten alle. Hva kan dette være? Og nissene gnir litt søvn ut av øynene. Hvem forstyrrer oss på denne årstiden? Dette må utforskes! Forsiktig åpnes noen av eskene. Hva er det som er inni? 
Rent ut uhyggelig det som kommer frem...

Juleloftet

Nå har vi vært nede til Fredrikstad og firmaet EDELWEISS. Her var en god del julevarer allerede kommet. Ikke akkurat julestemning ennå, men så ble det handlet mye fint som du kan finne på Juleloftet når det åpner i november.

Her har Randi funnet Edelweiss sine nye, røde og flotte julekuler.

Juleloftet

Det er godt å ha en plass når man skal fylle opp årets papirstruter med Martnasdrops. Nissene på Juleloftet smaker nok på dropsene i de stille nattetimer, men det er de vel unt.

21. februar starter årets Rørosmartnan.

Juleloftet

Nå som det var så ryddig og fint oppe på Juleloftet.

Her er det kommet inn masse varer fra Gavemessa på Lillestrøm. Og det meste er gode innkjøp for gode tilbud under Rørosmartnan som starter 21. februar. Nå er det bare å pakke ut og ha alt ferdig til martnan.

Juleloftet

Nå er det meste av Juleloftet ryddet. Nissene får ta litt fri nå frem til sommeren. Mange hyller er helt tomme, men når vi åpner til sommeren igjen, får jula besøk av souvenirer og Troll. Vi får komme tilbake til når i sommer vi åpner Juleloftet.

Juleloftet

Så er alt ryddet. Nisser og engler er blitt enige om å ta det litt med ro i tiden fremover. Randi har tatt frem vaskefilla, og nå lukter det godt grønnåpe oppe på Juleloftet.

Juleloftet

Skulle nesten tro nissene var litt uskikkelige og ikke ville ta litt fri nå. Men Randi har et godt grep om nissene. Tar de i luene og får satt de på plass. Her er det bare å høre etter.

Juleloftet

Alle nisser og engler og julekuler og julepynt må telles. Så skal Juleloftet ryddes og vaskes. Det ser litt uryddig ut, men det blir bedre etter hvert.

Juleloftet

Etter to måneder med mye folk og kunder på Juleloftet er skiltene tatt ned, døren lukket og nissene, som ikke har fått nye hjem, skal få ro og fred ei stund. Nå blir det varetelling, rydding og litt vasking på Juleloftet.

Juleloftet

Trivelig nissefar og nissemor.
Disse får du i to forskjellige størrelser. De minste er ca 35 cm høye. De største er ca 50 cm høye.

Juleloftet

Alle har vel smakt brente mandler. Knasende gode og passe søte. Nå er de kommet i ny forpakning fra Crema.

Brente mandler hører julen til. Kjøp med deg en pose eller to når du er oppom Juleloftet i vinter.

Brente mandler i nettbutikken

Juleloftet

På Juleloftet finner du det flotte juleserviset tegnet av Kjell Midthun. Servietter i samme serien finnes også.

Juleloftet

Det er ikke godt å si hvem som er den største nissen her....... Men alltid trivelig med en tur opp til Juleloftet på Røros.

Juleloftet

Snart er det tid for å finne frem juleevangeliet. Det om Josef og Maria som skulle innskrives i mantall. Og som fødte en sønn i en stall.  Kanskje kan du det utenatt. Kanskje skal du lese det for barna, eller barnebarna dine. En fin tradisjon som mange har.

Hos Juleloftet finner du flere utgaver av Maria, Josef, Jesusbarnet og de vise menn. Det er jo dette Julen egentlig handler om, eller?

Juleloftet

Ikke noe minner mer om jul i gamle dager, da halmbukken kom frem sammen med nissene.
Halmbukkene fikk så noen dårlige kår med billige og rufsete utgaver.
Svenskene har alltid vært best på ordentlige halmbukker, og nå er de kommet tilbake til Juleloftet.

Trivelige.

Juleloftet

Vi har fått in noen få par med hjemmestrikkede Selbuvotter. 350,-

Juleloftet

Her er den. Den originale Kvennkallen. Maler korn som bare det om du setter den oppå en varm ovn. Norskprodusert. Denne har vi solgt i mange år, og den fungerer. Begrenset innkjøp, og alltid tom når det nærmer seg jul. Kvennkallen har en lang tradisjon i mange hjem, og mange synes det er trivelig å få en ny inn i huset.

Juleloftet

Her er noen av de du møter hos Soloppgangen og Juleloftet. Randi (til venstre) er nok hovednissen som har ordnet og satt i stand det meste på loftet.
Ida er ei blid og trivelig jente som var sjefen på loftet da det var åpent i sommer.
Nå er vi så heldige at vi har med oss Ida på lørdager, og noen ganger etter skolen, i tiden fremover.
Ingolf er blitt "kontorrotte" men svinser litt nede i butikken og på Juleloftet.

Vi håper du trives når du kommer innom oss.

Butikken på Røros

Telefon: 72 41 29 55
E-Post:

Direkte nummer
Ingolf M. Olsen, mobil: 900 16 712
Randi S. Olsen, mobil: 900 16 624

Besøksadresse
Kjerkgata 6, 7374 Røros

Postadresse
Postboks 162, 7361 Røros

 

Åpningstider

Mandag - Fredag 09-17
Lørdag 09-16

Juleloftet er er SOMMERÅPENT  7.Juli - 12.August 2017