En butikk med særpreg
Juleloftet

Nå vet både nissene og trollene at Juleloftet skal åpne dørene for folk i sommer. Selv om det ikke er sne eller julestemning ute skal det komme mange opp trappa til Juleloftet og ta en titt.

Nissene har fått gode plasser å stå på, mens trollene og souvenirer har fått sine plasser. Her skal vi ikke ha noe uvennskap og krangling.

Mange troll, nisser og annet på Juleloftet vil sikkert bli tatt ned fra hyllene av trivelige kunder som besøker Røros og Juleloftet i sommer. Mange vil få nye hjem. Noen blir værende i Norge, mens andre kanskje får bli med til utlandet?

Alle er nå enige om å være venner, og at dette blir spennende når Juleloftet åpner den 7. Juli.

Juleloftet

Her har Randi hatt en alvorsprat med nissene og trollene oppe på Juleloftet. Etter harde forhandlinger, med Randi som megler, er de blitt enige. En avtale er i boks.

1. Trollene skal få være inne på juleloftet i sommer.
2. Troll skal være henvist til egne plasser / hyller. De har ikke lov til å trenge seg inn på hyllene til hverken nisser eller engler.
3. Nissene skal ikke mobbe trollene, hverken på størrelse eller utseende.
4. JULELOFTET SKAL ÅPNE DEN 7. JULI.
5. Både nisser, engler og troll må tåle å evt. komme i samme handlepose om noen kunder ønsker det.
6. Trollene må ha forlatt juleloftet innen November.

Signert av Julenissen og Storetrollet den 25. Juni. 2017

Juleloftet

Så kommer Hr. Storetroll med staven tråkkende inn på Juleloftet. Med stort glis om munnen og høy stemme forteller han at nå er det slutt på de gode og stille tider.- Så dere nisser og engler trodde dere skulle "få fri" helt til i november? He he, det skal vi nok få forandret på.

Nissene piler rundt i alle retninger og vet ikke helt hva de skal tro. Store stygge troll her? Her som vi hadde det så trivelig, stille og rolig?

Hva blir det neste. Kanskje kommer det folk opp hit i sommer også??

(Ja hvem vet?)

Juleloftet

Noen tøffinger fra nissebarna har åpnet en av pappeskene som plutselig forstyrret "nissefreden" oppe på Juleloftet. Og litt forskrekket ser de hva som kommer tittende frem.

Er det troll? Kommer det troll hit opp på Juleloftet???

(Det ser slik ut ja)

Juleloftet

Det er juni og egentlig skulle det være helt stille oppe på Juleloftet. Nissene hadde gode og rolige tider.

Da plutselig kommer det store og små pappesker. Noe romsterer inni nesten alle. Hva kan dette være? Og nissene gnir litt søvn ut av øynene. Hvem forstyrrer oss på denne årstiden? Dette må utforskes! Forsiktig åpnes noen av eskene. Hva er det som er inni? 
Rent ut uhyggelig det som kommer frem...

Juleloftet

Nå har vi vært nede til Fredrikstad og firmaet EDELWEISS. Her var en god del julevarer allerede kommet. Ikke akkurat julestemning ennå, men så ble det handlet mye fint som du kan finne på Juleloftet når det åpner i november.

Her har Randi funnet Edelweiss sine nye, røde og flotte julekuler.

Juleloftet

Det er godt å ha en plass når man skal fylle opp årets papirstruter med Martnasdrops. Nissene på Juleloftet smaker nok på dropsene i de stille nattetimer, men det er de vel unt.

21. februar starter årets Rørosmartnan.

Juleloftet

Nå som det var så ryddig og fint oppe på Juleloftet.

Her er det kommet inn masse varer fra Gavemessa på Lillestrøm. Og det meste er gode innkjøp for gode tilbud under Rørosmartnan som starter 21. februar. Nå er det bare å pakke ut og ha alt ferdig til martnan.

Juleloftet

Nå er det meste av Juleloftet ryddet. Nissene får ta litt fri nå frem til sommeren. Mange hyller er helt tomme, men når vi åpner til sommeren igjen, får jula besøk av souvenirer og Troll. Vi får komme tilbake til når i sommer vi åpner Juleloftet.

Juleloftet

Så er alt ryddet. Nisser og engler er blitt enige om å ta det litt med ro i tiden fremover. Randi har tatt frem vaskefilla, og nå lukter det godt grønnåpe oppe på Juleloftet.

Juleloftet

Skulle nesten tro nissene var litt uskikkelige og ikke ville ta litt fri nå. Men Randi har et godt grep om nissene. Tar de i luene og får satt de på plass. Her er det bare å høre etter.

Juleloftet

Alle nisser og engler og julekuler og julepynt må telles. Så skal Juleloftet ryddes og vaskes. Det ser litt uryddig ut, men det blir bedre etter hvert.

Juleloftet

Etter to måneder med mye folk og kunder på Juleloftet er skiltene tatt ned, døren lukket og nissene, som ikke har fått nye hjem, skal få ro og fred ei stund. Nå blir det varetelling, rydding og litt vasking på Juleloftet.

Juleloftet

Trivelig nissefar og nissemor.
Disse får du i to forskjellige størrelser. De minste er ca 35 cm høye. De største er ca 50 cm høye.

Juleloftet

Alle har vel smakt brente mandler. Knasende gode og passe søte. Nå er de kommet i ny forpakning fra Crema.

Brente mandler hører julen til. Kjøp med deg en pose eller to når du er oppom Juleloftet i vinter.

Brente mandler i nettbutikken

Juleloftet

På Juleloftet finner du det flotte juleserviset tegnet av Kjell Midthun. Servietter i samme serien finnes også.

Juleloftet

Det er ikke godt å si hvem som er den største nissen her....... Men alltid trivelig med en tur opp til Juleloftet på Røros.

Juleloftet

Snart er det tid for å finne frem juleevangeliet. Det om Josef og Maria som skulle innskrives i mantall. Og som fødte en sønn i en stall.  Kanskje kan du det utenatt. Kanskje skal du lese det for barna, eller barnebarna dine. En fin tradisjon som mange har.

Hos Juleloftet finner du flere utgaver av Maria, Josef, Jesusbarnet og de vise menn. Det er jo dette Julen egentlig handler om, eller?

Juleloftet

Ikke noe minner mer om jul i gamle dager, da halmbukken kom frem sammen med nissene.
Halmbukkene fikk så noen dårlige kår med billige og rufsete utgaver.
Svenskene har alltid vært best på ordentlige halmbukker, og nå er de kommet tilbake til Juleloftet.

Trivelige.

Juleloftet

Vi har fått in noen få par med hjemmestrikkede Selbuvotter. 350,-

Butikken på Røros

Telefon: 72 41 29 55
E-Post:

Direkte nummer
Ingolf M. Olsen, mobil: 900 16 712
Randi S. Olsen, mobil: 900 16 624

Besøksadresse
Kjerkgata 6, 7374 Røros

Postadresse
Postboks 162, 7361 Røros

 

Åpningstider i sommer

Hverdager: 9 - 19
Lørdager: 9 - 16

Juleloftet, 2.etg. er SOMMERÅPENT 
7.Juli - 12.August 2017
Hverdager: 10 - 17
Lørdager: 10 - 16