En butikk med særpreg
Juleloftet

Her er våre to flotte, unge damer som jobber i butikken og oppe på Juleloftet. Karianne og Ida er smilende og glade. og har et godt forhold til alle nissene oppe på Juleloftet.

Juleloftet

Oppe på Slegghaugene kom denne karen syklende. Jeg fikk ikke helt med meg hvor han kom fra. Men hvor skulle han, undret jeg. Jo, det var snareste vei ned til Juleloftet på Røros. Og akkurat det var jo ikke så vanskelig å svare på. -Ned forbi Rørosmuseet, forbi kirka og rett ned Kjerkgata. -Takk for hjelpa, så nissen, og så forsvant han ned bakkene og over Hyttelva. Er du heldig kan du kanskje finne ham oppe på Juleloftet.

Juleloftet

Tidlig lørdag morgen. Ingolf har fått malt ferdig skiltet og nå kom det på plass utenfor butikken.

Da er det bare å ønske alle velkommen opp til Juleloftet i 2. etg hos Soloppgangen.

Juleloftet

Vi vil også være med, sier noen fine elger. -Ser dere ikke hvor flotte horn vi har. Det skinner av de. Ta oss med, og sett oss på bordet hjemme. Garantert at vi skaper lykke i heimen.

Juleloftet

Juleloftet er pyntet og klar til å ta imot kunder.

Men å male skiltet, som skal henge utenfor butikken, se det skal gjøres dagen før. Alltid må noe være i siste liten. Men det blir bra tilslutt.

Juleloftet

Nå er det like før juleloftet åpner. Ingolf skriver plakater mens nissene flokker seg rundt for å se at alt blir rett. Alle ser ut til å glede seg, for nå kommer det store og små opp til Juleloftet for å se.

Juleloftet

Vi begynner å få inn, ikke bare julevarer, men også masse gode drops. Vi lagrer eskene oppe på Juleloftet.
Så tok vi noen nissebarn på fersken.

Juleloftet

Ute på gata utenfor butikken kom det en dag noen paller med julevarer. Og så var det bare å bære alle eskene opp i 2. etg. Ikke rart nissene på loftet gned seg i øynene og kunne ikke begripe at julen allerede var begynt.

Etter stengetid var det noen nisser som tok mot til seg og

Juleloftet

Storenissen så sitt snitt til å ta seg en tur ut i Kjerkgata. Anny og Randi fikk besøk på benken.

Man skulle tro det var litt trist i dag, men Storenissen gleder seg til ro og fred på Juleloftet nå. Det har vært masse folk oppom loftet i sommer, og mange av hans gode nissevenner er forsvunnet i handleposene til gode kunder. Håper de alle kommer i gode hjem.

Og Trollene har stort sett oppført seg ordentlig. De forsvinner heldigvis ned i butikken.

Og fra 13. August er Juleloftet stengt. Nisser og engler tar seg en velfortjent hvil. Vi takker alle gode kunder som har gjestet loftet i sommer og ønkser de tilbake i vinter.

Juleloftet

Dette er siste uken med åpent på Juleloftet nå i sommer. Stort sett har det gått bra med nisser og troll og engler i samme rom.

Nå er det Karianne som holder orden oppe på Juleloftet. Trollene som ikke er blitt med noen turister hjem enda, begynner å bli rastløse. Men da Karianne forteller at de skal få komme ned i butikken, Soloppgangen, ble stemningen mye bedre.

Juleloftet

Denne trivelige karen, som står og maler korn sammen med kjerringa si, skulle egentlig ikke kommet til Røros før i november. Så har det seg slik at mange har spurt etter den flotte KVERNKALLEN. Selv om det er midt i sommeren har noen allikevel kommet til Juleloftet.

Sett den oppe på vedovnen og tenn opp, ja så begynner han å jobbe. Men det blir kanskje ikke så mye fyring riktig enda.

Kr. 449,-

Juleloftet

Nå vet både nissene og trollene at Juleloftet skal åpne dørene for folk i sommer. Selv om det ikke er sne eller julestemning ute skal det komme mange opp trappa til Juleloftet og ta en titt.

Nissene har fått gode plasser å stå på, mens trollene og souvenirer har fått sine plasser. Her skal vi ikke ha noe uvennskap og krangling.

Mange troll, nisser og annet på Juleloftet vil sikkert bli tatt ned fra hyllene av trivelige kunder som besøker Røros og Juleloftet i sommer. Mange vil få nye hjem. Noen blir værende i Norge, mens andre kanskje får bli med til utlandet?

Alle er nå enige om å være venner, og at dette blir spennende når Juleloftet åpner den 7. Juli.

Juleloftet

Her har Randi hatt en alvorsprat med nissene og trollene oppe på Juleloftet. Etter harde forhandlinger, med Randi som megler, er de blitt enige. En avtale er i boks.

1. Trollene skal få være inne på juleloftet i sommer.
2. Troll skal være henvist til egne plasser / hyller. De har ikke lov til å trenge seg inn på hyllene til hverken nisser eller engler.
3. Nissene skal ikke mobbe trollene, hverken på størrelse eller utseende.
4. JULELOFTET SKAL ÅPNE DEN 7. JULI.
5. Både nisser, engler og troll må tåle å evt. komme i samme handlepose om noen kunder ønsker det.
6. Trollene må ha forlatt juleloftet innen November.

Signert av Julenissen og Storetrollet den 25. Juni. 2017

Juleloftet

Så kommer Hr. Storetroll med staven tråkkende inn på Juleloftet. Med stort glis om munnen og høy stemme forteller han at nå er det slutt på de gode og stille tider.- Så dere nisser og engler trodde dere skulle "få fri" helt til i november? He he, det skal vi nok få forandret på.

Nissene piler rundt i alle retninger og vet ikke helt hva de skal tro. Store stygge troll her? Her som vi hadde det så trivelig, stille og rolig?

Hva blir det neste. Kanskje kommer det folk opp hit i sommer også??

(Ja hvem vet?)

Juleloftet

Noen tøffinger fra nissebarna har åpnet en av pappeskene som plutselig forstyrret "nissefreden" oppe på Juleloftet. Og litt forskrekket ser de hva som kommer tittende frem.

Er det troll? Kommer det troll hit opp på Juleloftet???

(Det ser slik ut ja)

Juleloftet

Det er juni og egentlig skulle det være helt stille oppe på Juleloftet. Nissene hadde gode og rolige tider.

Da plutselig kommer det store og små pappesker. Noe romsterer inni nesten alle. Hva kan dette være? Og nissene gnir litt søvn ut av øynene. Hvem forstyrrer oss på denne årstiden? Dette må utforskes! Forsiktig åpnes noen av eskene. Hva er det som er inni? 
Rent ut uhyggelig det som kommer frem...

Juleloftet

Nå som det var så ryddig og fint oppe på Juleloftet.

Her er det kommet inn masse varer fra Gavemessa på Lillestrøm. Og det meste er gode innkjøp for gode tilbud under Rørosmartnan som starter 21. februar. Nå er det bare å pakke ut og ha alt ferdig til martnan.

Juleloftet

Nå er det meste av Juleloftet ryddet. Nissene får ta litt fri nå frem til sommeren. Mange hyller er helt tomme, men når vi åpner til sommeren igjen, får jula besøk av souvenirer og Troll. Vi får komme tilbake til når i sommer vi åpner Juleloftet.

Juleloftet

Skulle nesten tro nissene var litt uskikkelige og ikke ville ta litt fri nå. Men Randi har et godt grep om nissene. Tar de i luene og får satt de på plass. Her er det bare å høre etter.

Juleloftet

Trivelig nissefar og nissemor.
Disse får du i to forskjellige størrelser. De minste er ca 35 cm høye. De største er ca 50 cm høye.

Butikken på Røros

Telefon: 72 41 29 55
E-Post:

Direkte nummer
Ingolf M. Olsen, mobil: 900 16 712
Randi S. Olsen, mobil: 900 16 624

Besøksadresse
Kjerkgata 6, 7374 Røros

Postadresse
Postboks 162, 7361 Røros

 

Åpningstider, BUTIKKEN

Hverdager: 9 - 17
Lørdager: 9 - 16

JULELOFTET, 2.etg. er stengt, men åpner i begynnelsen av November