6 regler for god kaffe
1. Start med rent tilberedningsutstyr. Gammel kaffe og kaffebelegg setter dårlig smak på ny kaffe.
Alt utstyr som vannet kommer i kontakt med - trakter, kolbe, kaffekjele eller presskanne må være rent.
2. Bruk friskt, kaldt vann. La vannet renne en stund fra kranen før du fyller kannen. Friskt vann er rikt på surstoff som er med å frigjøre smak og aroma til den malte kaffen.
3. Riktig vanntemperatur 92 - 96°C
Når vannet har en temperatur mellom 92 - 96°C, frigjøres de smaks- og aromastoffer som gir den deilige kaffen.
4. Malingsgrad
Filtermalt kaffe blir best om den har kontakt med vannet 4 - 6 minutter.
Koke og presskannemalt kaffe 6 - 8 minutter.
5. Dosering
For god og fyldig kaffe, bruk ca 60 g. kaffe per liter vann.
6. Når kaffen er tilberedt
En ting er sikkert: kaffen smaker best like etter at den er tilberedt! La aldri kaffen bli stående på kaffetrakterens varmeplate!
Tekst: Crema